Kentriki Pass

kentriki-passimg

Kentriki Pass ονομάζεται η υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων της Κεντρικής Οδού. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη που σας παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και πρέπει να τοποθετήσετε στο παρμπρίζ του οχήματός σας, μπορείτε να  περνάτε από τις ειδικές ηλεκτρονικές λωρίδες που διαθέτουν όλοι οι σταθμοί διοδίων της Κεντρικής Οδού, χωρίς καμία καθυστέρηση, γρήγορα και εύκολα!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κατά τη διέλευση του οχήματός σας από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, και εφόσον έχετε τοποθετήσει τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη, το σύστημα «διαβάζει» τη συσκευή, εντοπίζει το λογαριασμό σας, αφαιρεί το αντίτιμο του διοδίου τέλους και η μπάρα σηκώνεται αυτόματα.

Με το Kentriki Pass:

 • Ξεχνάς τα ψιλά και τα μετρητά!
 • Περνάς γρήγορα, εύκολα και χωρίς καμία καθυστέρηση!
 • Ανανεώνεις το λογαριασμό σου εύκολα και απλά σε όλους τους σταθμούς διοδίων, στις λωρίδες με εισπράκτορα.
 • Μειώνεις τον συνολικό χρόνο του ταξιδιού.
 • Εξοικονομείς καύσιμα, καθώς δεν ακινητοποιείται εντελώς το όχημα κατά τις διελεύσεις από τους σταθμούς διοδίων.
Πως μπορώ να γίνω συνδρομητής στην υπηρεσία Kentriki Pass;

Η εγγραφή στην υπηρεσία και η απόκτηση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη γίνεται εύκολα και ΔΩΡΕΑΝ με τους εξής τρόπους:

 • Επισκέπτεστε τoΣημείo Εξυπηρέτησης Πελατών* της Κεντρικής Οδού στους σταθμούς διοδίων της Αγ. Τριάδας(Ρεύμα Κατεύθυνσης προς Λαμία) και Τρικάλων(Ρεύμα Κατεύθυνσης προς Λαμία).
 • Καλείτε την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών* στο 801 700 7000και αναλαμβάνουμε να σας αποστείλουμε ΔΩΡΕΑΝ τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη στο σπίτι ή το γραφείο σας, με courier.**
 • Μέσω email στο customercare@kentrikiodos.grγράφοντας το όνομα, το επίθετο και το τηλέφωνό σας και ένας εκπρόσωπός μας σύντομα θα επικοινωνήσει μαζί σας.

* (Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 08:00-16:00 και Κυριακή 10:00 - 18:00)

** Η υπηρεσία αφορά μόνο ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης που θα παραλάβετε με courier είναι ενεργοποιημένος, αλλά ο λογαριασμός σας είναι μηδενικός. Συνεπώς, προτού πραγματοποιήσετε την πρώτη σας διέλευση θα πρέπει να φροντίσετε για την έγκαιρη ανανέωση του λογαριασμού σας με το ποσό της αρεσκείας σας.

Ποιες κατηγορίες οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Kentriki Pass;

Όλες οι κατηγορίες τετράτροχων οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.1212

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την εγγραφή μου στην υπηρεσία Kentriki Pass;

Α. ΙΔΙΩΤΕΣ

 • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης του προσώπου που υπογράφει την αίτηση.
 • Έγγραφο που πιστοποιεί τον Α.Φ.Μ και τη διεύθυνση κατοικίας του προσώπου που υπογράφει την αίτηση ή υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνονται όλα τα παραπάνω.
 • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων.

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

Β. ΕΤΑΙΡΙΕΣ

 • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης του προσώπου που υπογράφει την αίτηση.
 • Φωτοτυπία όλων των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων που θα αποκτήσουν ηλεκτρονικούς πομποδέκτες
 • Φ.Ε.Κ στο οποίο να αναφέρεται ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας.
 • Σφραγίδα εταιρίας

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας προς το πρόσωπο αυτό, σε επιστολόχαρτο της εταιρίας με σφραγίδα αυτής, υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής. Στην εξουσιοδότηση θα πρέπει να αναφέρονται ο Α.Φ.Μ, η Δ.Ο.Υ και η διεύθυνση της εταιρίας καθώς και ο αριθμός των πομποδεκτών που αιτούνται να ενεργοποιήσουν στην υπηρεσία.

Στην περίπτωση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, η παραπάνω εξουσιοδότηση πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.

Γ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

 • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης του προσώπου που υπογράφει την αίτηση.
 • Βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου ή επιτηδευματία ή κάποιο άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την επαγγελματική ιδιότητα.

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο ζητείται εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να σας αποστείλουμε τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη στο χώρο που επιθυμείτε, θα πρέπει να παραδώσετε στον υπάλληλο της εταιρίας courier φωτοτυπία όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Πόσο κοστίζει ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης και η εγγραφή μου ως συνδρομητής;

Ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης, σας παραχωρείται από τη Κεντρική Οδό εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! Αν πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στην υπηρεσία Kentriki Pass στo Σημείo Εξυπηρέτησης Πελατών της Αγίας Τριάδας ή των Τρικάλων, ενημερώνετε εκείνη τη στιγμή την υπάλληλο σχετικά με το ποσό που θέλετε να καταθέσετε στο λογαριασμό σας. Στο Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετρητά ή / και πιστωτική / χρεωστική κάρτα. Σε περίπτωση που παραλάβετε τον ηλεκτρονικό σας πομποδέκτη με courier, ο λογαριασμός σας θα είναι μηδενικός. Συνεπώς, προτού πραγματοποιήσετε την πρώτη σας διέλευση θα πρέπει να φροντίσετε να ανανεώσετε το λογαριασμό σας με το ποσό της αρεσκείας σας, είτε σε όλες τις λωρίδες των σταθμών διοδίων της Κεντρικής Οδού με εισπράκτορα με χρήση μετρητών και χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας, είτε στο Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών στους  σταθμούς  διοδίων της Αγ. Τριάδας και των Τρικάλων με μετρητά ή πιστωτική/χρεωστική κάρτα, είτε από το site www.kentrikipass.gr με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, είτε μέσω υπηρεσιών web banking με χρήση κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής.

Που και πως μπορώ να προσθέσω χρήματα στο λογαριασμό μου;

Για την ανανέωση του συνδρομητικού σας λογαριασμού, μπορείτε να ακολουθήσετε μια από τις παρακάτω μεθόδους:

 • Σε όλες τις λωρίδες με εισπράκτορα, σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Κεντρικής Οδού, με χρήση μετρητών και χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας, όλο το 24ωρο.
 • Στο Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών, με μετρητά καθώς και με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
 • Online με χρήση πιστωτικής /χρεωστικής κάρτας μέσω των υπηρεσιών που σας προσφέρει η ιστοσελίδα www.kentrikipass.gr εφόσον ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.
 • Μέσω υπηρεσιών Web Banking με χρήση του Κωδικού Ηλεκτρονικής Πληρωμής που αντιστοιχεί σε κάθε συνδρομητή.
Σε ποιους αυτοκινητοδρόμους Οδού μπορώ να χρησιμοποιώ τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη της υπηρεσίας Kentriki Pass;

Ο πομποδέκτης της υπηρεσίας Kentriki  Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργεί και διαχειρίζεται η Κεντρική Οδός (τμήμα Α.Θ.Ε. από Σκάρφεια Φθιώτιδας έως και Ράχες Φθιώτιδας και του Ε65 από Ξυνιάδα  Φθιώτιδας  έως και Τρίκαλα) καθώς και  η Νέα Οδός   (τμήμα Α.Θ.Ε. από Μεταμόρφωση έως και Σκάρφεια Φθιώτιδας και Ιόνια Οδός από Αντίρριο έως Ιωάννινα), στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο εταιριών.