kentrikiodos-logo
>>Fast Pass Κεντρική Οδός

Fast Pass Κεντρική Οδός

Fast Pass Κεντρική Οδός ονομάζεται η υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων της Κεντρικής Οδού.
Με τη χρήση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη που παρέχεται δωρεάν, κάθε χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί για τις διελεύσεις του τις ειδικές ηλεκτρονικές λωρίδες που διαθέτουν όλοι οι σταθμοί διοδίων της Ελλάδας και να συνεχίζει το ταξίδι του χωρίς καμία καθυστέρηση, γρήγορα, άνετα και εύκολα! Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κατά τη διέλευση του οχήματός από τις ηλεκτρονικές λωρίδες και εφόσον είναι σωστά τοποθετημένος ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης, το σύστημα «ανιχνεύει» τη συσκευή, εντοπίζει τον λογαριασμό, αφαιρεί το αντίτιμο του διοδίου τέλους και η μπάρα σηκώνεται αυτόματα.
Με το Fast Pass Κεντρική Οδός, ταξιδεύεις σε όλη τη χώρα και απολαμβάνεις εκπτώσεις έως και 50% στους αυτοκινητόδρομους που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται η Κεντρική Οδός.
Αναλυτικές πληροφορίες για την υπηρεσία , τον τρόπο εγγραφής και τα διαθέσιμα συνδρομητικά προγράμματα είναι στη διάθεσή σου στο www.kentrikipass.gr. Μπορείς να υποβάλλεις ηλεκτρονικά την αίτησή σου και με την υπηρεσία Call & Courier παραλαμβάνεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, τον πομποδέκτη στο χώρο επιλογής σου!

Συχνές Ερωτήσεις

Όλες οι κατηγορίες τετράτροχων οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

 

 

Η εγγραφή στην υπηρεσία και η απόκτηση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη γίνεται εύκολα και ΔΩΡΕΑΝ με τους εξής τρόπους:

 • Κάνεις μια στάση στο Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΣΕΠ)* που σας εξυπηρετεί. Στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., πριν τον σταθμό διοδίων Αγ. Τριάδας στο ρεύμα προς Λαμία. Στον αυτοκινητόδρομο Ε65, μετά το σταθμό διοδίων Τρικάλων στο ρεύμα προς Λαμία.
 • Καλείς την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών (ΤΕΠ)* στο 801 700 7000
 • Με μια επίσκεψη στο www.kentrikipass.gr συμπληρώνοντάς τη φόρμα εγγραφής και επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά
 • Μέσω της εφαρμογής MyOdos

Με την υπηρεσία Call & Courier, αν είσαι ιδιώτης ή ελεύθερος επαγγελματίας, ο πομποδέκτης θα παραδοθεί στο σπίτι ή το γραφείο σου, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Καθώς ο λογαριασμός σου θα είναι μηδενικός, θα πρέπει προτού πραγματοποιήσεις την πρώτη διέλευση να έχειςανανεώσει το λογαριασμό σου με το ποσό που επιθυμείς.

* (Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 08:00-16:00 και Κυριακή 10:00 – 18:00)

Ιδιώτες

 

 • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης του προσώπου που υπογράφει την αίτηση.
 • Έγγραφο που πιστοποιεί τον Α.Φ.Μ και τη διεύθυνση κατοικίας του προσώπου που υπογράφει την αίτηση ή υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνονται όλα τα παραπάνω.
 • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων.

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

Σε περίπτωση που επιλέξεις να σου αποστείλουμε τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη στον χώρο που επιθυμείς, θα πρέπει να παραδώσεις στον υπάλληλο της εταιρίας courier φωτοτυπία όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

 

Εταιρίες

 

 • Ανακοίνωση ΓΕΜΗ περί εκπροσώπησης ή επικυρωμένο καταστατικό εταιρίας, εφόσον από αυτό προκύπτει ο νόμιμος εκπρόσωπος.
 • Απόδειξη ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) του νομίμου εκπροσώπου που υπογράφει την αίτηση εγγραφής στην υπηρεσία.
 • Φωτοτυπία των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων που θα αποκτήσουν ηλεκτρονικούς πομποδέκτες.
 • Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας σε επιστολόχαρτο της εταιρίας που να πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής, καθώς και απόδειξη ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) του προσώπου που θα πραγματοποιήσει την εγγραφή. Στην εξουσιοδότηση θα πρέπει να αναφέρεται και ο αριθμός των πομποδεκτών που η εταιρία ζητάει να ενεργοποιηθούν στην υπηρεσία.
 • Στην περίπτωση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, η παραπάνω εξουσιοδότηση πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο ζητείται εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

 

Επαγγελματίες

 

 • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης του προσώπου που υπογράφει την αίτηση.
 • Βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου ή επιτηδευματία ή κάποιο άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την επαγγελματική ιδιότητα.
 • Φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων που θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό πομποδέκτη.

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο ζητείται εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

 

Σε περίπτωση που επιλέξεις να σου αποστείλουμε τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη στον χώρο που επιθυμείς, θα πρέπει να παραδώσεις στον υπάλληλο της εταιρίας courier φωτοτυπία όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης, σου παραχωρείται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! Αν κάνεις μια στάση στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών, ενημερώνεις εκείνη τη στιγμή τον υπάλληλο σχετικά με το ποσό που θέλεις να καταθέσεις στον λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που παραλάβεις τον ηλεκτρονικό σου πομποδέκτη με courier, ο λογαριασμός σου θα είναι μηδενικός. Συνεπώς, προτού πραγματοποιήσεις την πρώτη σου διέλευση θα πρέπει να φροντίσεις για την ανανέωσή του. Σε κάθε περίπτωση στη διάθεσή σου έχετε τους εξής τρόπους:
• Σε όλες τις λωρίδες με εισπράκτορα, σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Κεντρικής Οδού με χρήση μετρητών ή πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.
• Στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών, με μετρητά καθώς και με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
• Online με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας, στο www.fastpass.gr /
• Μέσω του κινητού σου & της εφαρμογής MyOdos, με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας
• Μέσω υπηρεσιών web banking