Kentriki Pass

kentriki-passimg

Kentriki Pass ονομάζεται η υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων της Κεντρικής Οδού. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη που σας παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και πρέπει να τοποθετήσετε στο παρμπρίζ του οχήματός σας, μπορείτε να  περνάτε από τις ειδικές ηλεκτρονικές λωρίδες που διαθέτουν όλοι οι σταθμοί διοδίων της Κεντρικής Οδού, χωρίς καμία καθυστέρηση, γρήγορα και εύκολα!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κατά τη διέλευση του οχήματός σας από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, και εφόσον έχετε τοποθετήσει τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη, το σύστημα «διαβάζει» τη συσκευή, εντοπίζει το λογαριασμό σας, αφαιρεί το αντίτιμο του διοδίου τέλους και η μπάρα σηκώνεται αυτόματα.

Με το Kentriki Pass:

 • Ξεχνάς τα ψιλά και τα μετρητά!
 • Περνάς γρήγορα, εύκολα και χωρίς καμία καθυστέρηση!
 • Ανανεώνεις το λογαριασμό σου εύκολα και απλά σε όλους τους σταθμούς διοδίων, στις λωρίδες με εισπράκτορα.
 • Μειώνεις τον συνολικό χρόνο του ταξιδιού.
 • Εξοικονομείς καύσιμα, καθώς δεν ακινητοποιείται εντελώς το όχημα κατά τις διελεύσεις από τους σταθμούς διοδίων.
Πως μπορώ να γίνω συνδρομητής στην υπηρεσία Kentriki Pass;

Η εγγραφή στην υπηρεσία και η απόκτηση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη γίνεται εύκολα και ΔΩΡΕΑΝ με τους εξής τρόπους:

 • Επισκέπτεστε το Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών* της Κεντρικής Οδού στο σταθμό διοδίων Αγ. Τριάδας.
 • Καλείτε την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών* στο 801 700 7000 και αναλαμβάνουμε να σας αποστείλουμε ΔΩΡΕΑΝ τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη στο σπίτι ή το γραφείο σας, με courier.**
 • Μέσω email στο customercare@kentrikiodos.gr γράφοντας το όνομα, το επίθετο και το τηλέφωνό σας και ένας εκπρόσωπός μας σύντομα θα επικοινωνήσει μαζί σας.

* (Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 08:00-16:00 και Κυριακή 10:00 - 18:00)

** Η υπηρεσία αφορά μόνο ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης που θα παραλάβετε με courier είναι ενεργοποιημένος, αλλά ο λογαριασμός σας είναι μηδενικός. Συνεπώς, προτού πραγματοποιήσετε την πρώτη σας διέλευση θα πρέπει να φροντίσετε για την έγκαιρη ανανέωση του λογαριασμού σας με το ποσό της αρεσκείας σας.

Ποιες κατηγορίες οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Kentriki Pass;

Όλες οι κατηγορίες τετράτροχων οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.1212

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την εγγραφή μου στην υπηρεσία Kentriki Pass;

Α. ΙΔΙΩΤΕΣ

 • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης του προσώπου που υπογράφει την αίτηση.
 • Έγγραφο που πιστοποιεί τον Α.Φ.Μ και τη διεύθυνση κατοικίας του προσώπου που υπογράφει την αίτηση ή υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνονται όλα τα παραπάνω.
 • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων.

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

Β. ΕΤΑΙΡΙΕΣ

 • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης του προσώπου που υπογράφει την αίτηση.
 • Φωτοτυπία όλων των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων που θα αποκτήσουν ηλεκτρονικούς πομποδέκτες
 • Φ.Ε.Κ στο οποίο να αναφέρεται ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας.
 • Σφραγίδα εταιρίας

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας προς το πρόσωπο αυτό, σε επιστολόχαρτο της εταιρίας με σφραγίδα αυτής, υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής. Στην εξουσιοδότηση θα πρέπει να αναφέρονται ο Α.Φ.Μ, η Δ.Ο.Υ και η διεύθυνση της εταιρίας καθώς και ο αριθμός των πομποδεκτών που αιτούνται να ενεργοποιήσουν στην υπηρεσία.

Στην περίπτωση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, η παραπάνω εξουσιοδότηση πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.

Γ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

 • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης του προσώπου που υπογράφει την αίτηση.
 • Βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου ή επιτηδευματία ή κάποιο άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την επαγγελματική ιδιότητα.

Αν η εγγραφή πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο ζητείται εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να σας αποστείλουμε τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη στο χώρο που επιθυμείτε, θα πρέπει να παραδώσετε στον υπάλληλο της εταιρίας courier φωτοτυπία όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Πόσο κοστίζει ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης και η εγγραφή μου ως συνδρομητής;

Ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης, σας παραχωρείται από τη Κεντρική Οδό εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! Αν πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στην υπηρεσία Kentriki Pass στο Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών της Αγίας Τριάδας, ενημερώνετε εκείνη τη στιγμή την υπάλληλο σχετικά με το ποσό που θέλετε να καταθέσετε στο λογαριασμό σας. Στο Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετρητά ή / και πιστωτική / χρεωστική κάρτα. Σε περίπτωση που παραλάβετε τον ηλεκτρονικό σας πομποδέκτη με courier, ο λογαριασμός σας θα είναι μηδενικός. Συνεπώς, προτού πραγματοποιήσετε την πρώτη σας διέλευση θα πρέπει να φροντίσετε να ανανεώσετε το λογαριασμό σας με το ποσό της αρεσκείας σας, είτε σε όλες τις λωρίδες των σταθμών διοδίων της Κεντρικής Οδού με εισπράκτορα είτε στο Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών στο σταθμό διοδίων της Αγ. Τριάδας.

Που και πως μπορώ να προσθέσω χρήματα στο λογαριασμό μου;

Η ανανέωση του λογαριασμού σας, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους:

 • Σε όλες τις λωρίδες με εισπράκτορα, σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Κεντρικής Οδού με χρήση μετρητών.
 • Στο Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών στο σταθμό διοδίων Αγ. Τριάδας με χρήση μετρητών ή και πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας (Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 08:00-16:00 και Κυριακή 10:00 - 18:00).
Σε ποιους αυτοκινητοδρόμους Οδού μπορώ να χρησιμοποιώ τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη της υπηρεσίας Kentriki Pass;

Ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης της υπηρεσίας Kentriki Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους σταθμούς διοδίων που διαχειρίζεται η Κεντρική Οδός Α.Ε. και η Νέα Οδός Α.Ε.(Π.Α.Θ.Ε. & Ιόνια Οδός). Αυτό σημαίνει σε όλους τους σταθμούς διοδίων που συναντάτε στη διαδρομή σας από τις Ράχες Φθιώτιδας έως και την Αθήνα και από το Αντίρριο έως και τα Ιωάννινα.