kentrikiodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Κεντρικής Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση pressoffice@kentrikiodos.gr.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κεντρική Οδός: Έκτακτα καιρικά φαινόμενα 16, 17 και 18 Ιανουαρίου 2016

15.01.16

Η Κεντρική Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ με ισχύ από το Σάββατο 16-01-2016 μέχρι και τη Δευτέρα 18-01-2016, αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους ανέμους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και το site της ΕΜΥ. Η Κεντρική Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων, με στόχο την παροχή των υψηλότερων δυνατών επιπέδων οδικής ασφάλειας.  Όμως, στην εξίσωση της οδικής ασφάλειας ο ρόλος του οδηγού είναι πρωταγωνιστικός. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε όχημα πρέπει να είναι διαθέσιμες προς χρήση, οι κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ όταν οδηγούμε σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες φροντίζουμε να είμαστε ψύχραιμοι και σε επιφυλακή. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες θυμόμαστε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά μας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.   Όταν οδηγούμε σε χιονισμένο οδόστρωμα: Ανάβουμε τα φώτα ομίχλης του αυτοκινήτου μας. Μειώνουμε ταχύτητα και αυξάνουμε σημαντικά την απόσταση ασφαλείας που διατηρούμε συνήθως από τα προπορευόμενα οχήματα. Δεν ξεχνάμε ότι η οδήγηση σε χιόνι σημαίνει μειωμένη πρόσφυση. Δεν φρενάρουμε απότομα, δεν επιταχύνουμε απότομα και δεν στρίβουμε απότομα. Αν χρειαστεί να μειώσουμε σχέση (ταχύτητα), δοκιμάζουμε να κατεβάσουμε σταδιακά τις σχέσεις (ταχύτητες) του αυτοκινήτου μας (από 4η σε 3η σε 2η). Δεν επιχειρούμε κάποια προσπέραση σε παγωμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα, παρά μόνο αν το μπροστινό αυτοκίνητο είναι πλήρως ακινητοποιημένο.   Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για εσάς και το όχημά σας. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Μη ξεχνάτε! Οδηγώντας παράνομα στη ΛΕΑ εμποδίζετε τη διέλευση των οχημάτων επείγουσας ανάγκης!   Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στο site μας, ενώ στη διάθεσή σας βρίσκεται για κάθε απορία ή ερώτημα, η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 801 700 7000 (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00) και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο, 24 ώρες το 24ωρο, το 1075.
redirect arrow

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα 30 και 31 Δεκεμβρίου 2015

29.12.15

Η Κεντρική Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ με ισχύ από την Τετάρτη 30-12-2015 μέχρι και την Παρασκευή 01-01-2016, αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους ανέμους. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε και το site της ΕΜΥ. Η Κεντρική Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων, με στόχο την παροχή των υψηλότερων δυνατών επιπέδων οδικής ασφάλειας. Όμως, στην εξίσωση της οδικής ασφάλειας ο ρόλος του οδηγού είναι πρωταγωνιστικός. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε όχημα πρέπει να είναι διαθέσιμες προς χρήση, οι κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ όταν οδηγούμε σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες φροντίζουμε να είμαστε ψύχραιμοι και σε επιφυλακή. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες θυμόμαστε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά μας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Όταν οδηγούμε σε χιονισμένο οδόστρωμα: Ανάβουμε τα φώτα ομίχλης του αυτοκινήτου μας. Μειώνουμε ταχύτητα και αυξάνουμε σημαντικά την απόσταση ασφαλείας που διατηρούμε συνήθως από τα προπορευόμενα οχήματα. Δεν ξεχνάμε ότι η οδήγηση σε χιόνι σημαίνει μειωμένη πρόσφυση. Δεν φρενάρουμε απότομα, δεν επιταχύνουμε απότομα και δεν στρίβουμε απότομα. Αν χρειαστεί να μειώσουμε σχέση (ταχύτητα), δοκιμάζουμε να κατεβάσουμε σταδιακά τις σχέσεις (ταχύτητες) του αυτοκινήτου μας (από 4η σε 3η σε 2η). Δεν επιχειρούμε κάποια προσπέραση σε παγωμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα, παρά μόνο αν το μπροστινό αυτοκίνητο είναι πλήρως ακινητοποιημένο. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για εσάς και το όχημά σας. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Μη ξεχνάτε! Οδηγώντας παράνομα στη ΛΕΑ εμποδίζετε τη διέλευση των οχημάτων επείγουσας ανάγκης! Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στο site μας, ενώ στη διάθεσή σας βρίσκεται για κάθε απορία ή ερώτημα, η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 801 700 7000 (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00) και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο, 24 ώρες το 24ωρο, το 1075. Τηλ: +30 210 3447300 – Fax: +30 210 6100301 – E mail: pressoffice@neaodos.gr Κεντρική Οδός Α.Ε. – Σωρού 13, Μαρούσι, 151 25
redirect arrow

Τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών

21.12.15

Η «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος A.E. Παραχώρησης», ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 00:01 , θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή των διοδίων τελών. Τα νέα μειωμένα τέλη παρουσιάζονται αναλυτικά ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες. Οι μειώσεις κυμαίνονται από 0,05€ έως και 0,10€. Προς διευκόλυνσή σας, αναφέρονται και τα ισχύοντα τέλη, ενώ με κόκκινο στη στήλη Τέλη Διοδίων 2016 έχουν επισημανθεί τα νέα μειωμένα τέλη.   Μετωπικά Αγ. Τριάδας Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 1.15€ 1.10€ Κατηγορία 2 1.65€ 1.60€ Κατηγορία 3 4.15€ 4.05€ Κατηγορία 4 5.80€ 5.70€ Πλευρικά Μώλου Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 0.20€ 0.20€ Κατηγορία 2 0.30€ 0.30€ Κατηγορία 3 0.85€ 0.85€ Κατηγορία 4 1.20€ 1.15€ Πλευρικά Μπράλου (Θερμοπυλών) Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 0.30€ 0.30€ Κατηγορία 2 0.45€ 0.45€ Κατηγορία 3 1.20€ 1.20€ Κατηγορία 4 1.70€ 1.65€   Μετωπικά Μαυρομαντήλας Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 1.25€ 1.20€ Κατηγορία 2 1.75€ 1.75€ Κατηγορία 3 4.45€ 4.40€ Κατηγορία 4 6.25€ 6.15€   Πλευρικά Αγ. Μαρίνας Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 0.85€ 0.80€ Κατηγορία 2 1.20€ 1.20€ Κατηγορία 3 3.05€ 3.00€ Κατηγορία 4 4.25€ 4.20€   Πλευρικά Στυλίδας (Καραβόμυλου) Ισχύοντα Τέλη Διοδίων Τέλη Διοδίων 2016 Κατηγορία 1 0.45€ 0.45€ Κατηγορία 2 0.65€ 0.65€ Κατηγορία 3 1.65€ 1.60€ Κατηγορία 4 2.30€ 2.25€   Υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης , στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι.
redirect arrow

Κεντρική Οδός: 3 νέες υπηρεσίες στη διάθεση όλων των οδηγών!

17.12.15

Η Κεντρική Οδός, έχει ως κύριο μέλημά της την οδική ασφάλεια και την ποιοτική εξυπηρέτηση όλων των οδηγών. Αποδεικνύοντας στην πράξη αυτή της τη δέσμευση, εγκαινιάζει τρεις νέες υπηρεσίες: Τον πομποδέκτη Kentriki Pass για γρήγορες και άνετες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων από Ράχες Φθιώτιδας έως και Αθήνα. (δηλαδή όλους τους σταθμούς διοδίων Κεντρικής Οδού & Νέας Οδού) Το νέο Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 801 700 7000 για κάθε απορία ή ερώτημα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν το Kentriki Pass, ΔΩΡΕΑΝ, είτε κάνοντας μία στάση στο Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών Αγ. Τριάδας, είτε μέσω courier, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, καλώντας στο 801 700 7000. (ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 8:00 με 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00) Οι 3 νέες αυτές υπηρεσίες εξυπηρέτησης, έρχονται να συμπληρώσουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών οδικής ασφάλειας που παρέχει η Κεντρική Οδός, όπως: τα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας, που βρίσκονται δίπλα σε κάθε οδηγό σε περίπτωση ανάγκης, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. ο τετραψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης 1075, που βρίσκεται στη διάθεσή κάθε οδηγού σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό περιστατικό. τα ειδικά SOS Τηλέφωνα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου και των σηράγγων ώστε σε περίπτωση ανάγκης, η επικοινωνία με το 1075 να γίνεται άμεσα και χωρίς καμία επιβάρυνση. τη Δωρεάν Οδική Βοήθεια που αναλαμβάνει τη μεταφορά ακινητοποιημένων οχημάτων σε ασφαλές σημείο. Κορυφαία εξυπηρέτηση & νέες υπηρεσίες σε έναν ασφαλή, σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, με την εγγύηση της Κεντρικής Οδού.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πέταλο του Μαλιακού

03.12.15

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στην περιοχή του πετάλου του Μαλιακού κόλπου για την εκτέλεση εργασιών ανέγερσης νέων γεφυρών σήμανσης. Ειδικότερα, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 15:00 θα σημειωθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο 223,5ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, διάστημα κατά το οποίο οι οδηγοί θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αγίας Μαρίνας και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αγίας Παρασκευής. Τέλος την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 15:00 θα σημειωθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο 217ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, διάστημα κατά το οποίο οι οδηγοί θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αγίας Παρασκευής και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αγίας Μαρίνας. Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων. Η Κεντρική Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πέταλο του Μαλιακού για την εκτέλεση εργασιών διαγράμμισης

12.10.15

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο τμήμα από το 185ο έως το 223ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (τμήμα πετάλου Μαλιακού κόλπου) για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών ανανέωσης της οριζόντιας σήμανσης (επαναδιαγράμμισης). Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 4 έως και την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και από τις 07:00’ έως τις 19:00’ κάθε ημέρας, θα πραγματοποιείται τμηματικός, αμφίπλευρος, εναλλάξ αποκλεισμός της δεξιάς και αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για μήκος που δεν θα ξεπερνά τα 5 χιλιόμετρα. Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων. Η Κεντρική Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow
1 101 102 103 104

Δελτία Τύπου

Ασκήσεις Ετοιμότητας

04.12.18

Με στόχο τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενόψει της χειμερινής περιόδου, η Κεντρική Οδός θα πραγματοποιήσει Ασκήσεις Ετοιμότητας & Αποχιονισμού, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας – Ε65. Ειδικότερα, από τις 10:00 έως τις 13:00 από το 43ο έως το 62ο χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Τρίκαλα και από το 66ο έως το 48ο χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, θα σημειωθούν ολιγόλεπτες βραδυπορίες στην κίνηση των οχημάτων. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α) στο 48ο χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση  προς Τρίκαλα, καθώς και   τμήμα της λωρίδας επιτάχυνσης του Ημικόμβου Σμοκόβου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Στις ασκήσεις θα συμμετάσχει το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Καρδίτσας. Η Κεντρική Οδός, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους διερχόμενους οδηγούς να ακολουθούν πιστά την ειδική σήμανση, καθώς και τις υποδείξεις της Τροχαίας.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου για την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης εξοπλισμού σηράγγων

26.11.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στο τμήμα Μώλος – Καμένα Βούρλα, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των σηράγγων της ευρείας παράκαμψης Αγίου Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων. Ειδικότερα, στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου και από τις 08:00 έως τις 17:10 κάθε ημέρας, θα σημειωθεί ολική διακοπή της κίνησης των οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Ανισόπεδο κόμβο Μώλου και μέσω της Περιφερειακής Οδού Μώλου – Καμένων Βούρλων και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Ανατολικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων, όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Κατά τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύει αναστολή είσπραξης διοδίων στον μετωπικό σταθμό διοδίων της Αγίας Τριάδας της Κεντρικής Οδού. Νέα Οδός και Κεντρική Οδός έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών. Νέα Οδός και Κεντρική Οδός ευχαριστούν για την κατανόηση και παρακαλούν τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις σήραγγες Στυλίδας

22.10.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα  στην περιοχή της Στυλίδας, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των τοπικών σηράγγων. Ειδικότερα, την Τρίτη 23, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη  25 Οκτωβρίου και από τις 08:00 έως τις 17:15 κάθε ημέρας, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του τμήματος Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ)  Αγίας Μαρίνας – Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου μέσω του Α/Κ Αγίας Μαρίνας και διαμέσου του δευτερεύοντος οδικού δικτύου και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών σημάνσεων, θα επανεισάγονται μέσω του Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου. Στη συνέχεια, την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31  Οκτωβρίου, καθώς και την Πέμπτη  1 Νοεμβρίου και πάλι από τις 08:00 έως τις 17:15, θα ισχύσει εκ νέου αποκλεισμός του εν λόγω τμήματος, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου και διαμέσου του δευτερεύοντος οδικού δικτύου και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών σημάνσεων, θα επανεισάγονται μέσω του Α/Κ Αγίας Μαρίνας. Κατά τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύει αναστολή είσπραξης διοδίων τελών από το Μετωπικό Σταθμό Μαυρομαντήλας, στο αντίστοιχο ρεύμα  κυκλοφορίας όπου θα βρίσκονται οι εργασίες και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε εξέλιξη, ενώ ο πλευρικός σταθμός διοδίων Στυλίδας - Καραβόμυλου θα λειτουργεί χρεώνοντας πλήρως αναλογικά τους χρήστες για τη χρήση του τμήματος από τον Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου έως το τέλος του έργο παραχώρησης στις Ράχες Φθιώτιδας. Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων. Η Κεντρική Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Στυλίδας

16.04.18

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. στις 17 και 18 Απριλίου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Στυλίδας, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών συντήρησης ελαστομεταλλικού αρμού οδικής γέφυρας και ασφαλτικών εργασιών. Ειδικότερα, την Τρίτη 17 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, θα ισχύσει πλήρης αποκλεισμός του τμήματος Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ)  Στυλίδας – Καραβόμυλου έως Ημικόμβου Καραβομύλου – Αχινού, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λάρισα, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του (Α/Κ)  Αγίας Μαρίνας με κατεύθυνση Λάρισα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, τα οχήματα με κατεύθυνση προς Λάρισα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αγίας Μαρίνας και διαμέσου του δευτερεύοντος οδικού δικτύου θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Στυλίδας - Καραβομύλου. Κατά τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύει αναστολή είσπραξης διοδίων τελών από το Μετωπικό Σταθμό Μαυρομαντήλας, στο ρεύμα  κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λάρισα, ενώ θα εισπράττεται κανονικά το κόμιστρο στα πλευρικά διόδια του Καραβόμυλου με κατεύθυνση προς Λάρισα, χρεώνοντας πλήρως αναλογικά το υπόλοιπο της διαδρομής έως το τέλος του έργου παραχώρησης. Να σημειωθεί πως η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αθήνα δε θα επηρεαστεί από τις παραπάνω ρυθμίσεις. Τέλος την Τετάρτη 18 Απριλίου από τις 08:00 έως τις 20:00, θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εξόδου στον Ημικόμβου Καραβομύλου – Αχινού προς Αθήνα, για ασφαλτικές εργασίες. Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων. Η Κεντρική Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κεντρική Οδός: Καλό Πάσχα & καλό ταξίδι με ασφάλεια

05.04.18

Ενόψει της εξόδου του Πάσχα και με στόχο την παροχή των μέγιστων δυνατών επιπέδων οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης, η Κεντρική Οδός έχει θέσει το σύνολο του μηχανισμού της σε πλήρη ετοιμότητα. Υπενθυμίζουμε πως στη διάθεση κάθε οδηγού, βρίσκεται ένα σύνολο υπηρεσιών οδικής ασφάλειας όπως: Ο τετραψήφιος αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075 Τα 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας Τα SOS τηλέφωνα κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων, ώστε κάθε οδηγός να επικοινωνεί άμεσα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με τα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Δωρεάν οδική βοήθεια σε ακινητοποιημένα οχήματα για τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο και την αποφυγή καταστάσεων παρακώλυσης της κυκλοφορίας. Για ενημέρωση αναφορικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, για κάθε ερώτημα, σχόλιο ή υπόδειξη, στη διάθεση όλων βρίσκονται τα Σημεία καθώς και η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών (ΣΕΠ & ΤΕΠ): - Για το τμήμα από Σκάρφεια έως Ράχες Φθιώτιδας, στην Αγία Τριάδα, στο ρεύμα προς Λαμία. - Για τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65) και το εν λειτουργία τμήμα από Ξυνιάδα έως Τρίκαλα, στο Λόγγο Τρικάλων ρεύμα καθόδου προς Λαμία. Τα ΣΕΠ & ΤΕΠ λειτουργούν από Δευτέρα έως και Σάββατο 8 το πρωί με 4 το απόγευμα και Κυριακές 10 με 6, με κοινό τηλέφωνο επικοινωνίας το 801 700 7000. Θυμίζουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών, κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου λειτουργούν χώροι προσωρινής στάθμευσης με εγκαταστάσεις υγιεινής (WC). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Τέλος και καθώς στην εξίσωση της οδικής ασφάλειας, πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει και ο οδηγός υπενθυμίζουμε ότι: Οδηγούμε πάντα στη μεσαία και δεξιά λωρίδα και χρησιμοποιούμε την αριστερή μόνο σε περίπτωση προσπέρασης Διατηρούμε τις ενδεδειγμένες αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα Φοράμε πάντα τις ζώνες ασφαλείας, ακόμα και στα πίσω καθίσματα και φροντίζουμε τα παιδιά κάτω των 12 ετών να κάθονται στα κατάλληλα καθισματάκια, ανάλογα με την ηλικία τους και να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας. Τηρούμε τα όρια ταχύτητας όπως αναγράφονται στη σήμανση και υποδεικνύουμε οποιονδήποτε ελιγμό χρησιμοποιώντας το φλας Οδηγούμε συντηρητικά και τηρούμε τόσο τον Κ.Ο.Κ όσο και τις ειδικές υποδείξεις της τροχαίας Δεν οδηγούμε πότε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Ειδικότερα την περίοδο των εορτών: Δεν οδηγούμε ποτέ μετά από κατανάλωση αλκοόλ ή / και υπό συνθήκες αυξημένης κούρασης και μακράς αϋπνίας Η Κεντρική Οδός εύχεται σε όλους, καλό Πάσχα & καλό ταξίδι με ασφάλεια!
redirect arrow
1 37 38 39 40 41 44