kentrikiodos-logo
>>Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Εδώ, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα τελευταία νέα της Κεντρικής Οδού, παρακολουθώντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου σχετικά με την εταιρία και τις δραστηριότητές της.

Για οποιαδήποτε τυχόν απορία ή επιπλέον πληροφορία μπορείς να επικοινωνείς με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Marketing της εταιρίας είτε τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 2103447300 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση pressoffice@kentrikiodos.gr.

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Φθιώτιδας

08.09.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή των Σηράγγων Στυλίδας, με σκοπό την υλοποίηση ασφαλτικών εργασιών. Ειδικότερα, από τις 11 έως τις 25 Σεπτεμβρίου και από το 231ο έως το 228ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα ισχύει εναλλάξ αποκλεισμός της αριστερής και δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται στο συγκεκριμένο σημείο, καθ’ όλο το προαναφερθέν χρονικά διάστημα, από μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας. Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Κεντρική Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη  σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Στυλίδας

18.05.17

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. και συγκεκριμένα στην περιοχή της Στυλίδας, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών συντήρησης ελαστομεταλλικού αρμού οδικής γέφυρας στο 226ο χλμ. Ειδικότερα, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 και από τις 08:00 έως τις 20:00, θα ισχύσει πλήρης αποκλεισμός του τμήματος Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ)  Στυλίδας – Καραβόμυλου έως Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ) Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του (Α/Κ)  Στυλίδας – Καραβόμυλου στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, τα οχήματα με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου και διαμέσου του δευτερεύοντος οδικού δικτύου θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αγίας Μαρίνας. Κατά τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύει αναστολή είσπραξης διοδίων τελών από το Μετωπικό Σταθμό Μαυρομαντήλας, στο ρεύμα  κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, ενώ ο πλευρικός σταθμός διοδίων Στυλίδας - Καραβόμυλου θα λειτουργεί κανονικά. Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων. Η Κεντρική Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα 27 και 31 Δεκεμβρίου 2016

28.12.16

Η Κεντρική Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ με ισχύ από την Τρίτη 27-12-2016 μέχρι και το Σάββατο 31-12-2016, αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους ανέμους. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε και το site της ΕΜΥ. Η Κεντρική Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων, με στόχο την παροχή των υψηλότερων δυνατών επιπέδων οδικής ασφάλειας. Όμως, στην εξίσωση της οδικής ασφάλειας ο ρόλος του οδηγού είναι πρωταγωνιστικός. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε όχημα πρέπει να είναι διαθέσιμες προς χρήση, οι κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ όταν οδηγούμε σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες φροντίζουμε να είμαστε ψύχραιμοι και σε επιφυλακή. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες θυμόμαστε ότι: Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά μας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα. Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Όταν οδηγούμε σε χιονισμένο οδόστρωμα: Ανάβουμε τα φώτα ομίχλης του αυτοκινήτου μας. Μειώνουμε ταχύτητα και αυξάνουμε σημαντικά την απόσταση ασφαλείας που διατηρούμε συνήθως από τα προπορευόμενα οχήματα. Δεν ξεχνάμε ότι η οδήγηση σε χιόνι σημαίνει μειωμένη πρόσφυση. Δεν φρενάρουμε απότομα, δεν επιταχύνουμε απότομα και δεν στρίβουμε απότομα. Αν χρειαστεί να μειώσουμε σχέση (ταχύτητα), δοκιμάζουμε να κατεβάσουμε σταδιακά τις σχέσεις (ταχύτητες) του αυτοκινήτου μας (από 4η σε 3η σε 2η). Δεν επιχειρούμε κάποια προσπέραση σε παγωμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα, παρά μόνο αν το μπροστινό αυτοκίνητο είναι πλήρως ακινητοποιημένο. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για εσάς και το όχημά σας. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Μη ξεχνάτε! Οδηγώντας παράνομα στη ΛΕΑ εμποδίζετε τη διέλευση των οχημάτων επείγουσας ανάγκης! Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στο site μας, ενώ στη διάθεσή σας βρίσκεται για κάθε απορία ή ερώτημα, η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 801 700 7000 (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00) και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο, 24 ώρες το 24ωρο, το 1075.
redirect arrow

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος: Νέα διόδια τέλη

28.12.16

Η «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος A.E.», ανακοινώνει ότι την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 00:01, οι τιμές διοδίων τελών λόγω της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής, καθώς και λόγω χρέωσης του συνόλου των 57 χλμ. από Σκάρφεια έως και Ράχες (προσθήκη τμήματος Νέα Κοίτη Σπερχειού έως Ροδίτσα περίπου 4 χλμ.), θα διαμορφωθούν ως εξής: Μετωπικά Αγ. Τριάδας Τέλη Διοδίων 2017 Κατηγορία 1 1,20€ Κατηγορία 2 1,75€ Κατηγορία 3 4,40€ Κατηγορία 4 6,15€   Πλευρικά Μώλου Τέλη Διοδίων 2017 Κατηγορία 1 0,20€ Κατηγορία 2 0,30€ Κατηγορία 3 0,85€ Κατηγορία 4 1,15€   Πλευρικά Μπράλου (Θερμοπυλών) Τέλη Διοδίων 2017 Κατηγορία 1 0,40€ Κατηγορία 2 0,60€ Κατηγορία 3 1,50€ Κατηγορία 4 2,10€   Μετωπικά Μαυρομαντήλας Τέλη Διοδίων 2017 Κατηγορία 1 1,30€ Κατηγορία 2 1,85€ Κατηγορία 3 4,70€ Κατηγορία 4 6,60€   Πλευρικά Αγ. Μαρίνας Τέλη Διοδίων 2017 Κατηγορία 1 0,80€ Κατηγορία 2 1,20€ Κατηγορία 3 3,00€ Κατηγορία 4 4,20€   Πλευρικά Στυλίδας (Καραβόμυλου) Τέλη Διοδίων 2017 Κατηγορία 1 0,45€ Κατηγορία 2 0,65€ Κατηγορία 3 1,60€ Κατηγορία 4 2,25€   Υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης , στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι εδώ και ένα χρόνο όλοι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν την Κεντρική Οδό μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τον πομποδέκτη Kentriki Pass για γρήγορες και άνετες διελεύσεις, από όλους τους σταθμούς διοδίων τόσο της Κεντρικής Οδού (Σκάρφεια έως και Ράχες) όσο και της Νέας Οδού (Σκάρφεια έως Μεταμόρφωση Αθηνών).
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Ανθήλης για της ανάγκες συντήρησης οδικής γέφυρας

12.11.16

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανθήλης, από τις 14 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης οδικής γέφυρας. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 14 έως τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και από το 206,4ο έως το 207,1ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, θα ισχύει αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας. Κατά το ανωτέρω διάστημα η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά από τη δεξιά λωρίδα. Τέλος, από τη Δευτέρα 21 έως τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και από το 205,8ο έως το 207,1ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, θα ισχύει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας. Κατά το ανωτέρω διάστημα η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά από την αριστερή λωρίδα. Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων. Η Κεντρική Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις σήραγγες Στυλίδας

06.10.16

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα  στην περιοχή της Στυλίδας, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των σηράγγων. Ειδικότερα, την Τρίτη 4, την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη  6 Οκτωβρίου και από τις 07:00 έως τις 18:00, θα ισχύσει αποκλεισμός του τμήματος Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ)  Αγίας Μαρίνας – Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου μέσω του Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου και διαμέσου του δευτερεύοντος οδικού δικτύου θα επανεισάγονται μέσω του Α/Κ Αγίας Μαρίνας. Στη συνέχεια, την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12  Οκτωβρίου και από τις 07:00 έως τις 18:00, θα ισχύσει αποκλεισμός του τμήματος Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ)  Αγίας Μαρίνας – Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου μέσω του Α/Κ Αγίας Μαρίνας και διαμέσου του δευτερεύοντος οδικού δικτύου θα επανεισάγονται μέσω του Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου. Τέλος την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και από τις 07:00 έως τις 18:00,  θα ισχύσει πλήρης αποκλεισμός του τμήματος Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ)  Αγίας Μαρίνας – Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Κατά το ανωτέρω διάστημα, τα οχήματα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου μέσω του Α/Κ Αγίας Μαρίνας και διαμέσου του δευτερεύοντος οδικού δικτύου θα επανεισάγονται μέσω του Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου.  Αντίστοιχα τα οχήματα με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου μέσω του Α/Κ Στυλίδας – Καραβόμυλου και διαμέσου του δευτερεύοντος οδικού δικτύου θα επανεισάγονται μέσω του Α/Κ Αγίας Μαρίνας. Κατά τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύει αναστολή είσπραξης διοδίων τελών από το Μετωπικό Σταθμό Μαυρομαντήλας, στο αντίστοιχο ρεύμα  κυκλοφορίας όπου θα βρίσκονται οι εργασίες σε εξέλιξη, ενώ ο πλευρικός σταθμός διοδίων Στυλίδας - Καραβόμυλου θα λειτουργεί κανονικά. Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων. Η Κεντρική Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση.
redirect arrow

Δελτία Τύπου

Νέα Οδός-Κεντρική Οδός: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 55ο Ράλλυ Ακρόπολις

17.09.21

Με απόλυτη επιτυχία, ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του 55ου Ράλλυ Ακρόπολις, με χορηγούς Οδικής Ασφάλειας & Προστασίας του Περιβάλλοντος  την Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό. Μετά από 7 χρόνια απουσίας, το Ράλλυ των Θεών, επιβεβαίωσε ότι παραμένει ένα από τα πλέον δημοφιλή και ασφαλή γεγονότα , στον παγκόσμιο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού! Δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν ένα μοναδικό θέαμα με φόντο τα ορεινά τοπία της Στερεάς Ελλάδας, ενώ στην κορυφή της δημοσιότητας βρέθηκε και η Athens City Stage, η υπερ-ειδική που έλαβε χώρα γύρω από την πλατεία Συντάγματος και αποτέλεσε την καλύτερη προβολή για το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Ως χορηγοί Οδικής Ασφάλειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σημειώνουν τα εξής: Α) Το 55ο Ράλλυ Ακρόπολις, έλαβε για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαχείρισης,  πιστοποίηση 2 Αστέρων, τη μέγιστη δυνατή που μπορούσε να λάβει ως νεοεισερχόμενος αγώνας στο πρόγραμμα του WRC βάσει των κανονισμών. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική διάκριση που ανοίγει το δρόμο, ώστε  στη διοργάνωση του 2022, το Ράλλυ Ακρόπολις να μπορεί να αιτηθεί και την ανώτατη δυνατή διάκριση των 3 Αστέρων. Β) Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν όλες οι παράλληλες δράσεις οδικής ασφάλειας που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Λαμία. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη μεγάλη εκδήλωση που διεξήχθη στο Ζάππειο την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, παρουσία του προέδρου της FIA κ. Jean Todt. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  έλαβε χώρα προσομοίωση σύγκρουσης με ταχύτητα 50χλμ / ώρα σε σταθερό σημείο και απεγκλωβισμού τραυματία, υπό την εποπτεία του εργαστηρίου οχημάτων του ΕΜΠ, ενώ  η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» - Ι.Ο.Α.Σ και την κινητή μονάδα του, προσέφεραν στους καλεσμένους τη δυνατότητα προσομοίωσης ανατροπής και σύγκρουσης ενός οχήματος. Στη Λαμία δε, κατά τις ημέρες διεξαγωγής του αγώνα, οι εταιρίες μας και πάλι σε συνεργασία με τον ΙΟΑΣ υποδέχονταν στην είσοδο του Service park όλους τους μικρούς φίλους του Ράλλυ, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα ποδηλασίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην πράξη σε καλές και ασφαλείς πρακτικές, μέσω του βραβευμένου προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ». Αξίζει να σημειώσουμε, ότι  η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός σε συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, έδωσαν στη δημοσιότητα και δύο σύντομα βίντεο, μέσω των οποίων ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στην  κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος και ο Αργυρός Ολυμπιονίκης και αρχηγός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γιάννης Φουντούλης, μεταδίδουν σημαντικά μηνύματα οδικής ασφάλειας που μας αφορούν όλους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ολυμπιονίκες μας! Βίντεο Στέφανου Ντούσκου: http://youtu.be/xWkyxI8_hOs Βίντεο Γιάννη Φουντούλη: http://youtu.be/ffKTQndf9_c
redirect arrow

Νέα Οδός & Κεντρική Οδός: Χορηγοί οδικής ασφάλειας & προστασίας του περιβάλλοντος του Ράλλυ Ακρόπολις

22.07.21

Τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, στρέφονται το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, καθώς το ιστορικό και εμβληματικό ράλλυ Ακρόπολις, το «Ράλλυ των Θεών», όπως είναι  διεθνώς γνωστό, επανέρχεται μετά από απουσία 8 ετών στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA (WRC). Με την πόλη της Λαμίας να αποτελεί την έδρα του αγώνα και την πλειοψηφία των ιστορικών και πλέον εντυπωσιακών ειδικών διαδρομών να λαμβάνουν χώρα στη Στερεά Ελλάδα, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, πέρα από «αυτοκινητόδρομοι του αγώνα» καθώς θα φροντίσουν για τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά θεατών και αγωνιστικών πληρωμάτων, αναλαμβάνουν επίσημοι και αποκλειστικοί Χορηγοί Oδικής Ασφάλειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος της διοργάνωσης.   [video width="1024" height="576" mp4="http://www.kentrikiodos.gr/wp-content/uploads/2021/07/Rally-Acropolis-Teaser-SomE-Video-Post-NOKO.mp4"][/video] Οι δύο εταιρίες, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή, θα προβούν σε μια σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από την οδική ασφάλεια, οι οποίες θα ξεκινήσουν το προσεχές  διάστημα και θα κορυφωθούν τις ημέρες διεξαγωγής του αγώνα. Βασικό μήνυμα των ΝΟ και ΚΟ είναι ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί μια εξίσωση πολλών παραγόντων. Οι σύγχρονες υποδομές σε συνδυασμό με ποιοτικές υπηρεσίες οδικής ασφάλειας, η σωστή εκπαίδευση του οδηγού, η απόλυτη εφαρμογή του ΚΟΚ, η τακτική συντήρηση του οχήματος και ο εξοπλισμός ασφαλείας ανάμεσα σε άλλα, οδηγούν σε αρμονική και ασφαλή συνύπαρξη οδήγησης και ταχύτητας.  Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για αυτό. Παράλληλα, καθώς η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, είναι οι πλέον πρωτοπόρες εταιρίες διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης αυτοκινητοδρόμων,  σε ότι αφορά στην προώθηση της μετάβασης της χώρας στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος, δε θα μπορούσαν να μη συνδράμουν στη μέτρηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μιας διοργάνωσης παγκοσμίου βεληνεκούς, καθώς και στην προσπάθεια για τον περιορισμό του, στο μέτρο του δυνατού. Η Νέα Οδός και Κεντρική Οδός καλωσορίζουν και μεγάλη υπερηφάνεια υποστηρίζουν την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις τόσο φέτος όσο και του χρόνου στο πρόγραμμα του WRC.
redirect arrow

Κεντρική Οδός: Σε πλήρη κυκλοφορία τα πρώτα 14,26χλμ του Νότιου Τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65

16.07.21

Η Οδός Κεντρικής Ελλάδας (Κεντρική Οδός), ανακοινώνει πως σήμερα παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη,  του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού, παραδόθηκαν σε πλήρη,  αμφίπλευρη κυκλοφορία τα πρώτα 14,26χλμ.του Νότιου Τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65. Ειδικότερα, το τμήμα αυτό των 14,26 χλμ, προϋπολογισμού 130 εκ. ευρώ, ξεκινά από τη σύνδεση του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65 με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, στον ομώνυμο ημικόμβο (στο 207o χλμ.) και φθάνει έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Καρπενησίου στην περιοχή Λιανοκλαδίου. Εξυπηρετεί τις διαδρομές προς Μακρακώμη και Καρπενήσι, ενώ στη διάθεση κάθε οδηγού βρίσκονται όπως πάντα οι υπηρεσίες οδικής ασφάλειας της Κεντρικής Οδού όπως: 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας 4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075 Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 801 700 7000 Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του τμήματος των 14,26χλμ. συναντάμε μεταξύ άλλων: 3 Γέφυρες 9 Άνω & 6 Κάτω Διαβάσεις 48 Κιβωτοειδείς Οχετοί, Κανάλια και Διαβάσεις Πανίδας 2 Ανισόπεδους Κόμβους (Λαμίας, Καρπενησίου)  & 2 Ημικόμβους 1 αμφίπλευρο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών– Μελλοντική κατασκευή 1 Κέντρο Ελέγχου & Συντήρησης (Λιανοκλάδι) 1 Κτήριο Τροχαίας (Λιανοκλάδι)   Επισημαίνουμε ότι το νέο αυτό τμήμα, δε συνδέεται με το εν λειτουργία μεσαίο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, που ξεκινά από την Ξυνιάδα και φθάνει έως τα  Τρίκαλα. Συνεπώς, για τους προορισμούς σε Θεσσαλία, για ταξίδια σε Σοφάδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα, οι επιλογές των οδηγών παραμένουν ως εξής: α) οι οδηγοί που έρχονται από Νότο, ακολουθούν τον υφιστάμενο άξονα Λαμίας – Καρδίτσας και στο  24ο χλμ. του μέσω κυκλικού κόμβου  (round about) οδηγούνται εντός του τμήματος Ξυνιάδα – Τρίκαλα. β) οι οδηγοί που  έρχονται από Βορρά, ακολουθούν τον υφιστάμενο άξονα Λαρίσης – Τρικάλων και στο 56ο χλμ του, βρίσκουν αντίστοιχο κυκλικό κόμβο που τους οδηγεί στο εν λειτουργία τμήμα. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε: Βίντεο παρουσίασης : http://youtu.be/UEmV_sZcg7U Το Νότιο Τμήμα του Ε65, έχει συνολικό μήκος 32,5 χλμ. και η πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών του ξεπερνά ήδη το 70,3%. Με την ολοκλήρωσή του θα συνδεθεί με το εν λειτουργία τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, στον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας. Εντός του 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν και οι κατασκευαστικές εργασίες στο βόρειο τμήμα του Ε65, το οποίο ξεκινά από Α/Κ Τρικάλων και φθάνει έως την  Εγνατία Οδό, 15 χλμ. δυτικά των Γρεβενών. Το συνολικό του μήκος είναι  70,5 χλμ. και έχει προϋπολογισμό 442,1 εκατ. ευρώ.  Οι εργασίες κατασκευής θα διαρκέσουν 36 μήνες , εκτιμάται ότι θα τονώσουν την  απασχόληση με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας, ενώ το έργο θα συνεισφέρει περίπου 0,5% στο ΑΕΠ της χώρας. Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65 είναι ένα έργο κομβικής σημασίας καθώς θα συνδέει την Ανατολική με την Δυτική Ελλάδα και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά των περιοχών της Θεσσαλίας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας ενόψει μάλιστα και του εγχειρήματος της απολιγνιτοποίησης και της μετάβασης της περιοχής αυτής σε μια βιώσιμη ανάπτυξη.   Με την ολοκλήρωσή του Ε65, το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά, η απόσταση Αθήνα-Γρεβενά και Αθήνα-Μέτσοβο θα μειωθεί σε μόλις 4 ώρες και η μετάβαση στην Καστοριά και στην Κοζάνη θα είναι υπόθεση 4,5 ωρών. Περιοχές με σημαντικό τουριστικό ενδιαφέρον όπως τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, τα Άγραφα, το Μέτσοβο και το Καρπενήσι θα είναι προσβάσιμες, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Επίσης με τον αυτοκινητόδρομο θα συνδέονται τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Βόλου, ενώ η χώρα μας θα αποκτήσει σύνδεση με τα διευρωπαϊκά δίκτυα ΤΕΝ. Μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ο Ε65 θα διευκολύνει τις διεθνείς επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές από την Ελλάδα προς τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη προσφέροντας μια εναλλακτική διαδρομή, η οποία είναι συντομότερη της υφιστάμενης, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί και τις οδικές μετακινήσεις προς την Αλβανία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Αγ.Μαρίνας-Ράχες

15.07.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα  μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων (Α/Κ) Αγ. Μαρίνας και Ράχες,  για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου. Ειδικότερα, την Δευτέρα 19 Ιουλίου, από τις 06:00 έως τις 12:00, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας, στο εν λόγω τμήμα,  στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αγ.Μαρίνας και, μέσω παράπλευρου οδικού δικτύου, και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων θα οδηγούνται έως Α/Κ Αχλαδίου (Ραχών) από όπου και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η είσοδος στον Η/Κ Αχινού-Καραβομύλου  και τον Α/Κ Στυλίδας θα είναι κλειστή και θα ισχύσει και αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων τελών του Μετωπικού Σταθμού Μαυρομαντήλας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, με τους οδηγούς να χρεώνονται μόνο για τη χρήση του τμήματος που πρόκειται να διανύσουν και αναστολή είσπραξης διοδίων τελών στους Πλευρικούς Σταθμούς Αγ. Μαρίνας και Στυλίδας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων. Η Κεντρική Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση.  
redirect arrow

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Ροδίτσας

18.06.21

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα  στον Ανισόπεδο (Α/Κ) Κόμβο Ροδίτσας, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών βαριάς συντήρησης οδοστρώματος. Ειδικότερα, από την Τετάρτη 23 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 12 Ιουλίου, θα ισχύσει αποκλεισμός στους κλάδους εισόδου  του Α/Κ Ροδίτσας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο από τον  Α/Κ Ροδίτσας με κατεύθυνση προς Λάρισα, θα ειδοποιούνται έγκαιρα μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας-Λιβαδειάς έως την  βόρεια κυκλική πλατεία κι εν συνεχεία μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Στυλίδας-Λαμίας θα οδηγούνται έως τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Αγ. Παρασκευής) από όπου θα εισάγονται εκ νέου στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστοιχα οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο από τον Α/Κ Ροδίτσας με κατεύθυνση προς Αθήνα θα ειδοποιούνται έγκαιρα μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων προσωρινών σημάνσεων προκειμένου να ακολουθήσουν την παραπάνω αναφερθείσα πορεία έως τον Α/Κ Αγ. Παρασκευής από όπου θα εισάγονται εκ νέου στον αυτοκινητόδρομο. Εναλλακτικά, προτείνεται να κατευθυνθούν μέσω του δεξιού παράπλευρου δικτύου και μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών σημάνσεων να οδηγούνται  μέχρι τον Α/Κ Μπράλου από όπου θα εισάγονται εκ νέου στον αυτοκινητόδρομο και θα συνεχίζουν την πορεία τους προς Αθήνα. Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων. Η Κεντρική Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση.  
redirect arrow
1 23 24 25 26 27 44