Κεντρική Οδός – Νέα Οδός: Διπλή διάκριση στα Energy Mastering Awards 2023

Μία ακόμα διπλή διάκριση απέσπασαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός στα Energy Mastering Awards 2023, στα μοναδικά βραβεία αναφορικά με την ενεργειακή διαχείριση και την αειφορία των επιχειρήσεων της χώρα μας! Στόχος των Energy Mastering Awards 2023, που διοργάνωσε για 5η χρονιά η BΟUSSIAS Events, είναι να αναγνωριστούν οι επιχειρήσεις που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην επίτευξη υψηλής στάθμης προτύπων ενεργειακής διαχείρισης και έχουν δεσμευτεί με συνέπεια και φιλόδοξους στόχους για μελλοντική βελτίωση και βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Ειδικότερα, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός έλαβαν  την κορυφαία διάκριση Winner στην κατηγορία Υποδομές Μεταφορών για το σύνολο των «πράσινων» δράσεων και ενεργειών που σχεδιάζουν και υλοποιούν. Ενδεικτικά αναφέρουμε το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο σε ανεκμετάλλευτα πρανή τμήματα του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, το Σύστημα Ανακύκλωσης Οργανικών Απορριμμάτων, με την πιλοτική εγκατάσταση των πρώτων μηχανικών κομποστοποιητών για την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων που παράγονται από τη λειτουργία των  Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) και τέλος την Ηλεκτροκίνηση, ένα πεδίο που πραγματικά «ανοίγουμε δρόμο».  Σήμερα, έχουν εγκατασταθεί συνολικά 18 ταχυφορτιστές και 8 Tesla στους Σ.Ε.Α. της Ιόνιας Οδού και του Α.Θ.Ε. και 2 φορτιστές στην Κεντρική Οδό, και με το σύνθημα “Go Green”, είμαστε οι πρώτες εταιρίες διαχείρισης αυτοκινητόδρομών με 100% «πράσινα» van σε επιχειρησιακή λειτουργία και ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων με 100% ηλεκτρικά και υβριδικά, ενώ στο σύνολο των εγκαταστάσεών μας υπάρχουν 18 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Νέα Οδός επίσης, έλαβε κορυφαία διάκριση Winner για την μοναδική επένδυση στον ΣΕΑ Μαλακάσας «Σείριος», όπου σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία  ο πρώτος και μεγαλύτερος υβριδικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα των πάρκινγκ! Πρόκειται για ένα  πραγματικά καινοτόμο «προϊόν» για τον οδηγό ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κάνει πράξη τη δέσμευσή μας να αποτελούμε τον καλύτερο δυνατό συνοδηγό! Αυτή τη στιγμή το έργο περιλαμβάνει Φ/Β, συνολικής ισχύος περίπου 500 kWp, 2 φορτιστές DC υψηλής ισχύος σε κάθε κλάδο,  δηλαδή σύνολο 4 φορτιστές ισχύος 120kW έκαστος και υβριδικούς Ιnverter. Το ρεύμα από τα Φ/Β πηγαίνει στον φορτιστή όταν υπάρχει αυτοκίνητο να φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα όση ενέργεια δεν καταναλώνεται, χρησιμοποιείται απευθείας για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος). Επόμενος στόχος μας είναι οι ενεργειακές ανάγκες της ηλεκτροφόρτισης να καλύπτονται αποκλειστικά από ΑΠΕ.

Και αυτή η διπλή διάκριση Winner, βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια με τους στρατηγικούς στόχους της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού για διαρκείς επενδύσεις στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος με στόχο οι αυτοκινητόδρομοι που διαχειριζόμαστε να είναι πραγματικά οι πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας!

Κεντρική Οδός – Νέα Οδός: Διπλή διάκριση στα Green Brand Awards Χρυσό βραβείο για τον καινοτόμο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο ΣΕΑ Μαλακάσας (Σείριος)

Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό οδηγούμε τις εξελίξεις στο περιβάλλον και η προσπάθεια μας επιβραβεύεται.

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, στο House Marriott Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Green Brand Awards 2023 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS Events. Για 3η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκαν η αριστεία και η καινοτομία στους τομείς της GREEN οικονομίας και του Eco Living.

Η Νέα Οδός, απέσπασε  βραβείο Gold στην κατηγορία “4 wheels product” για τον καινοτόμο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με πράσινη ενέργεια από τον ήλιο, που έχει υλοποιήσει στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος), ενώ το βραβείο Bronze στην κατηγορία “Green Holistic Approach” για το σύνολο των δράσεων που υλοποιούν για την προστασία του περιβάλλοντος απέσπασαν και οι δύο εταιρείες Νέα Οδός – Κεντρική Οδός.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός έθεσαν την προστασία του περιβάλλοντος ως κύριο στρατηγικό στόχο, καθώς και ως έναν από τους βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους αναπτύσσονται οι επιμέρους δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης.  Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, σχεδιάζουν και υλοποιούν σειρά δράσεων που αποδεικνύουν έμπρακτα πως αποτελούν τους πιο πράσινους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Ειδικότερα, το καινοτόμο έργο στο ΣΕΑ Μαλακάσας (Σείριος), σχεδιάστηκε και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Νέα Οδό. Αφορά στη δημιουργία του πρώτου και μεγαλύτερου στην Ελλάδα υβριδικού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα των πάρκινγκ και συνδυάζει έτσι την παραγωγή πράσινης ενέργειας και την ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για εμάς, στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί μια στρατηγική και καθημερινή επιλογή. Η βράβευσή μας για 3η συνεχόμενη χρονιά στα Green Brand Awards αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη ότι υπηρετούμε με απόλυτη συνέπεια τον στόχο μας να είμαστε οι «πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας»!